Een stukje geschiedenis...

Na de oorlog begon Jan Jansma samen met zijn broer Sietze Jansma zijn garagebedrijf aan de Opper Haudmare in Wijnjewoude. In 1963 verhuisde Jan Jansma zijn bedrijf naar de huidige locatie aan de Weinterp, toen nog in de voormalige lagere school. Het kreeg de naam Autobedrijf Jansma. De verkoop van auto’s liep in die jaren goed. De populaire merken van toen waren de Ford Taunus, Opel Kadett, Fiat 600 en de VW Kever.

Als in 1973 zoon Fokke Jansma in het bedrijf komt houdt men zich voornamelijk bezig met schadeherstel en reparaties. Ook de handel in auto’s blijft. Fokke is een groot liefhebber van auto’s en in het bijzonder van Oldtimers en Klassiekers. Hij heeft door de jaren heen een mooie verzameling van deze wagens verkregen. Onder andere een A-Ford, Pontiac, Chevrolet, meerdere Fords en Opels. Al deze auto’s met ieder zijn eigen verhaal. Fokke is nog dagelijks in het bedrijf te vinden.

Autobedrijf Jansma is een familiebedrijf met een lange historie. Bij ons staan onze klanten op één en we zullen er alles aan doen om u te helpen.

Marcha van der Leeuw

Marcha van der Leeuw

Administratie

Marcha van der Leeuw, partner van Arjen, is verantwoordelijk voor de administratie van het bedrijf. Het bedrijf groeide en het werd tijd om de boekhouding te automatiseren, vanaf dit moment is zij werkzaam binnen het bedrijf.

 

Arjen Jansma

Arjen Jansma

Eigenaar

In 2007 is Arjen Jansma, de huidige eigenaar, in het bedrijf gekomen. Om mee te kunnen gaan met de tijd is toen besloten om de oude school te vervangen door een nieuw modern pand. Met alle moderne apparatuur om elke klant, met iedere auto, te kunnen voorzien van het juiste advies en reparatie.

Naast zijn vader is ook Arjen een groot liefhebber van Oldtimers en Klassiekers. Vaak kreeg hij de vraag van andere liefhebbers om voor deze mensen de juiste Oldtimer te zoeken. De keus om naast reguliere auto’s Oldtimers te gaan verkopen was dan ook snel gemaakt. Dit nog alle dagen met veel plezier. Hij heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken.

 

Sietze de Boer

Sietze de Boer

Allround monteur

Sietze de Boer is sinds 2011, na zijn stage, werkzaam is in het bedrijf. Na zijn opleiding 1ste monteur is hij dit jaar ook APK-keurmeester geworden. Sietze maakt van elk probleem een uitdaging, niks is hem te gek!

 

Wilt u onze oldtimers, klassiekers en occasions bekijken? Kom gerust eens langs!

Graag van te voren wel even contact opnemen: